От 1 януари 2018 г. Сърбия въвежда отворена система за плащане

...
От 1 януари 2018 г. Сърбия въвежда отворена система за плащане
Коментари Харесай

Сърбия с тесла за българските шофьори: Ето какво вече ще трябва да плащат

От 1 януари 2018 г. Сърбия вкарва „ отворена система ” за заплащане на пътни такси за колите, преминаващи по новооткрития сектор на автомагистралата сред градовете Димитровград и Ниш. Това значи, че таксата ще бъде заплащана единствено от колите, идващи от България и пътуващи към Ниш, както и в противоположна посока, оповестяват от българското Министерство на външните работи.
Таксата за леки коли в една посока ще бъде 190 сръбски динара (около 1,60 евро). Микробусите ще заплащат 280 динара (около 2,40 евро), рейсовете – 500 динара (4,70 евро), а товарните коли – по 1120 динара (около 9,50 евро).

Този метод на заплащане ще важи до цялостното довеждане докрай на южното и източното отклонение на Коридор 10, когато ще се вкара „ затворена система” на заплащане. Таксите може да се платят в брой в левове и в евро, както и с банкова карта.

На всички българи, които ще пътуват през Сърбия по време на идните празници, от Министерство на външните работи обръщат внимание, че трафикът от Западна Европа към България по това време е доста натоварен.

Можете да се информирате за настоящото положение на трафика в Сърбия и на граничните контролно-пропусквателни пунктове в страната от уеб страницата на Автомобилния съюз на Сърбия .
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР